Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i drygt 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera olika reviderade upplagor. Boken består av mängder praktisk upplysning om hur man på bästa sätt brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att endast gilla att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del människor avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar hela tiden metoder för vinframställning överlag. Det dyker oavbrutet upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en väldigt god kvalité.

Utvecklingen är betydande på så sätt att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur även processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att påfallande påverka slutresultatet. Man ska vara noga med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och dessutom till omtappning. Därutöver behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett råd är att inför bryggningen anteckna precis allting som behövs, och även göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar relativt lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är därutöver viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kontrollera givetvis så att utrustningen dessutom är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer utförlig vägledning om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning samt vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner. Vill Du veta mer Klicka Här Bordsvattenarom 270 ml ger 135 liter

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är totalt kostnadsfri att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, nu