Vintillverkning med glycerinet (glycerolen) alternativt såpbubblor med glycerin, det är frågan?

Inom hobbybryggning används glycerin som smakförbättrare. Det är glycerin (glycerol) som skänker fyllighet i vinet.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin (glycerol). Detta kan fungera i öl, man får prova sig fram.

Vinjäst producerar glycerin under jäsningsprocessen men har man lite frukt alternativt vissa vinsjäststammar så kan det bli för lite. Ett sådant vin har för lite fyllighet och smaken drar åt vattningt.

Man kan sätta till glycerin när som helst i processen men utan tvivel är det bäst när vinet ska buteljeras eller drickas. 1-5 g glycerin per liter vin, absolut inte mer. Som regel räcker 1 g mer än väl.

Med glycerin i förrådet så kan du skapa dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor förundrar samt underhåller vuxna såväl som barn. Om du gillar att göra egna bubblor men anser att det är trist med de små som man får till med vatten samt diskmedel så bör du prova en blandning med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flera matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var minsann en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk procedur som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan förfärdiga glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut samt säljas) och animaliska varianter av det.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se alternativt på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att också betrakta hembryggning.se. Det här är en laglig produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite okonstlad och humoristisk nöje till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Blanda tillsammans i en skål och doppa efteråt det verktyg som du vill bilda bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar samt två snören som man spänner mellan pinnarna. Det här är ett instrument som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Därefter så är det enbart att bringa verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. var köper man glycerin

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Man kan rentav skapa bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att frambringa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därefter kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan prova på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att nyttja hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på samtliga produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en burk med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Det här bör du förstås undfly men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck samt för hudvård.