Vet du att du har smittats av coronavirus?

Man har kunnat visa att en del smittade kan ha coronavirus utan att de vet om det. De flesta vet vad coronavirus är idag. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Det är inte så svårt som man kan tro. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

antiseptisk

Då har allt dragit igång. Nu är du en smittbärare. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Har du smittats av coronavirus?

Fler symtom blir kända varje dag. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Du kan till exempel få ont i leder och ha ont i huvudet. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Det är också viktigt att förstå att vi verkar reagera olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Alla som smittas reagerar olika. En del blir svårt sjuka och upplever det som en otroligt jobbig influensa medan andra kanske bara får lite ont i halsen.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Om du ändå är hemma så kanske det fungerar ändå. Håll avståndet när du går ut. När sjukdomen ger med sig så kan du leva som vanligt igen.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Några doser C-vitamin om dagen räcker bra.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. desinfektionsfabriken sortiment I Sverige finns det att köpa men räknas inte som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. coronaviruset dödas om där finns något. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.