Så enkelt ta bort dålig lukt från skor

Tyvärr är det många som lider av fotsvett idag. Men ingen årstid är egentligen befriad från problemet.

Men du behöver inte skämmas, det är helt naturligt. Det finns olika typer av spray som kan fungera. Ingen mer dålig lukt alltså.

sko

Hos allt-fraktfritt.seerbjuder 2 sprayer. Den ena är Luktstopparen, den är så hudvänlig att den fungerar som deodorant under armarna. Upp till 12 timmars skydd.

Gamla skor kan vara svåra att fixa

Vissa skor är det bättre att kasta. Men innan du kastar dem kan du prova att ge dem en behandling med sprayen. Men det är nog ingen större ide.

När färgen försvinner från skorna är det nog ett tecken på att det är dags att skaffa nya. Allt måste kastas tillslut. Skor har också en bortre gräns. Sprayen mot lukt används nog ändå bäst om den sprayas på skor som du fortfarande använder.

Så gör du för att ta bort dålig lukt.

Det finns spray för de flesta användningsområden. De finns såklart produkter som håller en lägre kvalitet. När du väljer en sort som Luktstopparen så kan du lita på att det inte kommer att vara farligt. Du kommer inte att skada skorna eller dig själv.

För bästa effekt påförs sprayen direkt i skon. Applicera ett lager. Mer behövs inte. Låt stå och verka en liten stund. När du sedan tar på dig skorna så ska du slippa känna svettlukt.

Om lukten fortfarande är kvar

Att ta bort dålig lukt kan ibland ta lång tid, därför är det viktigt att utreda alla potentiella orsaker. Ibland kan det vara strumporna som ställer till det. Prova att byta strumpor till de med 100 % bomull.

Tänk också på att byta strumpor regelbundet. Prova att byta varje 24 timmar. få bort fotsvett Att byta strumpor ofta innebär att risken för svettlukt minskar. Om du kan byta två gånger per dag så kan det vara ett bra sätt att motverka svettlukten på.

Det är också viktigt att ta hand om fötter. Att tvätta fötterna i duschen är viktigt. Luktstopparen kan även användas direkt på fötterna.

Illaluktande skor som behandlas med spray fortsätter ju att lukta om fötterna inte behandlas.