Så använder du desinficeringsmedel i bostaden

Städa regelbundet. Desinficeringsmedel ger ett bra resultat. Smittstopp är en produkt som du kan desinficera med.

Du kan desinficera med alla desinficeringsmedel

Du kan köpa varorna i de flesta butiker. Handsprit rekommenderas inte. Myten om handsprit lever och frodas i Sverige.

Det är bättre att desinficera med desinficeringsmedel som är bra för din hud och som gör ett gott jobb. Smittstopp är en bra produkt. Oftast är vanligt tvål och vatten bättre.

Handsprit fungerar exempelvis inom vården. I hemmet finns det oftast annat att göra än att ta till handsprit det första man gör.

desinfektion

Låt oss inte glömma bort att handspriten faktiskt kan vara farlig för barn att använda sig av. Om du har barn så kan du prova andra desinficeringsmedel att använda istället för vanlig handsprit.

När ytor är rena bidrar det också till att smittspridningen minskar

Läs allt om desinfektion? Viruset förstörs. Oftast handlar det om virus eller bakterier. Nu vet du varför du bör desinficera ytor och annat.

Vi kan använda desinficeringsmedel till andra saker också. Tänk på att behandla ytor.

Du kan desinficera med hjälp av spray. Använd inte en svamp eller liknande för att torka av. Torka av med vanligt hushållspapper.

Viktigt med rena ytor både hemma och på jobbet

Det är viktigt att använda bra desinficeringsmedel för att desinficera både hemma och på jobbet. Du tänker säkert på att tvätta händerna när du har varit på toaletten och att torka av ytor i köket och i jobbets gemensamma pentry.

Men tänker du på vad som kan finnas på handtag på dörrar som du ofta rör vid? Hemma kanske risken för att det skulle finnas virus på handtagen är mindre. Särskilt om det inte finns barn i hushållet men på jobbet är det här helt klart något att beakta.

Disinfektion i sprayform gör det enkelt att komma åt.

Så använder du desinficeringsmedel

Var noga med vilket medel som du köper. En del bakterier överlever desinficeringsmedel oavsett vad. Vissa tror att bakterier och virus är samma sak, men så är det inte. Produkter som handsprit har samma svaghet.

Handspriten fungerar inte så bra mot virus. ytdesinfektion Handsprit fungerar till exempel inte fullt ut mot förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Förr var det nästan ingen som använde desinficeringsmedel för händerna. Det berodde just på att man ansåg att handspriten enbart var för vården där den används med kunskap om precis när och hur den fungerar.

Alkoholen i handspriten kan vara skadlig om den används felaktigt. Det är inte svårt att tända eld på material som utsatts för handsprit och det kan bli farligt. Då är det mycket säkrare med alkoholfri handdesinfektion för hemmabruk.

Företag köper ofta desinficeringsmedel i större förpackningar

De flesta väljer att köpa desinficeringsmedel online. Företaget Desinfektionsfabriken har ett stort utbud av produkter inom desinfektion.

För privatpersoner finns istället bolaget allt-fraktfritt.

Viktigt med godkänd och säker desinfektion

Desinficeringsmedel måste fungera att desinficera med. Tyvärr har det på senare år blivit så att vissa företag som tar fram medel för desinfektion fuskar lite mer innehåll.

Prova olika märken. På grund av detta ska du inte välja desinficeringsmedel från leverantörer som inte står bakom välkända produkter som fungerar.

Nu vet du varför du inte bör prova handsprit för att göra rent. Virus och vissa bakterier kan inte handspriten råda bot på.

Inte mycket slår vanligt vatten och tvål. Glöm inte bort Smittstopps produkter.

Det måste ske rutinmässigt. Du kan använda det nästan överallt.