Man behöver läsa allting om Svarta listan

Webben har gjort livet simplare – för de allra flesta – fast på samma gång öppnat upp unika möjligheter för spelberoende, alltför snabba köp samt rena bedrägerier genom internet.

Om du håller dig uppdaterad på Svarta listan minskar du risken att bli lurad eller blåst av skumma aktörer.

Med hjälp av en varningslista får du reda på om en sajt eller ett företag är kända för att vara oetiska elle lura sina kunder.

Krävs Svarta listan för att ha kontroll?

Om man läser dags- och ekonomitidningars nyheter, räcker inte det? Både morgon-och kvällstidningarna bevakar ju exempelvis oetiska spelbolag, typ Betsson som anmäls av spelberoende kunder som förlorat förmögenheter på deras sajter.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Tidningarna bevakar till en viss del, men följer sällan upp “heta nyheter” som den stackaren som lurades att spela mer och mer I hopp att vinna tillbaka sina pengar och gick I både företags- och personlig konkurs. På sajten gertgambell.com hittar du mycket info om varningar och Svarta listan på företag i spelbranchen att undvika.

Nyttja rätt samt bra varningslista

En mycket bra idé är att kolla aktuell och uppdaterad varningslista för det företag eller sajt du funderar att spela eller handla ifrån.

Svensk Handels Varningslista
Svartlistade företag ska man undvika, men det är också viktigt att tänka på att det här kan förändras. Många varnar om Betsson och alla deras bolag just nu men det kanske inte alltid har varit så.

Gammal varningsinformation kan mycket väl vara inaktuell och bristerna korrigerade, så sök vidare efter ny. Men har företaget eller sajten hamnat på Svarta listan så har det ju funnits en orsak att de finns där.

Det kan vara extra smart att surfa lite extra för att kolla vad icke professionella tyckare anser. Är det ovanligt många som har kritiserat företaget eller sajten kan man med fog anta att varningslistan har rätt.

Mer info kan man hitta ganska snabbt för att verifiera tidigare information. Om å andra sidan all info pekar på att sajten är okey finns det knappast någon risk att surfa in på den.

All info på internet ska du studera kritiskt

Det är stenhård konkurrens på nätet och många tvekar inte att svärta ned sina konkurrenter genom negativa inlägg. Speciellt om en recension är väldigt svartmålande bör du kolla vem som ligger bakom.

Större tidningar som DN, SVD bör du (oftast) kunna lita på att deras information är riktig, även företag som skriver ut sitt namn. Däremot om den som skrivit ett inlägg, positivt eller negativt är anonym bör du hoppa över det inlägget.