Klara det mesta med bikarbonat

Det finns vissa saker som man inte vill vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Det är viktigt att du inte misstar det för att vara natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det är ett typ av salt. Man använder sig av bikarbonatet på så många olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Du kan bota halsbränna med bikarbonat. Människors magsyra har ett lågt PH-värde. bakpulver På så sätt kan den smälta mat och döda bakterier. Det finns olika huskurer för halsbränna.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Gör detta innan du äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Må bättre när det är rent

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Du kan ta bort annan typ av smuts också. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Att köpa storpack spar man på i längden.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är samma sak. Bakpulver innehåller vanligen natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Med bikarbonatet behöver du inte ta så mycket. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Men om du ska baka med bikarbonatet så måste du ha något syrligt i. Det kan vara filmjölk eller juice. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.