Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Välj de metoder som fungerar.

Gå inte på myten om att handsprit är ett bra skydd mot coronavirus.

influensa

Det är en myt. Alkospriten tog slut överallt. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Ingen alkohol behövs. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Huden kan ta stryk av handsprit. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Många virus överlever spriten och nu finns inga bakterier som angriper dem.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Det löser upp fettet i porerna. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Använd en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Det är på liv och död just nu.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. desinficera Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Med en bra antibakteriell spray kan du ta hand om handtag, datormus, bord och andra ytor som du och andra på arbetsplatsen kommer i kontakt med. Alla kommer att uppskatta din insats. Den bakteriedödande sprayen är enkelt att ta med.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Det ger ett extra skydd om du måste ta i ytor som kan ha både bakterier och virus. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.