Går det att skydda sig mot cononavirus så som man gör med andra bakterier och virus?

När vi hörde corona så tänkte vi på öl i första hand och inte en fruktansvärd sjukdom. Det nya viruset orsakar rädsla.

Cononavirus är allvarligare än vad vi först trodde. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Symtomen varierar från person till person. Värk och feber är bara en del av symtomen. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Steg 1 är att stärka immunförsvaret och det är så lätt som att ta C-vitamin i förebyggande syfte. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Sedan öka till 1 gram 4-5 ggr per dag om man blir smittad.

Många i USA använder kolloidalt silver. Dosen kan ökas till varje timme om man blir smittad. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Inget coronaviruset kan överleva det.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det tjänar ingenting till att använda en ansiktsmask när man går ut. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Lagret tog slut på några dagar. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Produkter med alkohol torkar lätt ut huden. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Bakterier och virus kan finnas på alla ytor. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Men glöm inte att använda den antiseptiska tvålen. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Ta det lugnt

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.