Brygg öl hemma med bryggsocker

Att brygga eget öl är faktiskt inte så svårt om man bara har en spis och en ugn så ordnar sig resten.

Finns det fler sätt att brygga på?

Att förbereda sig väl är viktigt

Det är viktigt att man vet vad man gör. Vad man ska brygga är oviktigt, det krävs samma förberedelser. Det kan lätt gå åt skogen annars.

Ha ordning och reda på det du gör.

Använd bryggsocker

Det är viktigt att tillsätta en dextros. Men köp inte dextros i butiken. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Många väljer sockret för alkoholens skull. Mer jäst och socker ger mer alkohol vilket leder till starkare grejor. För att maximera alkoholen häller man i sockret sist.

Sedan finns det ju maltförespråkare också. dextros billigt Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som kanske inte är helt lyckad.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Det bästa är nog att prova olika blandningar tills man hittat rätt.

bryggsocker

Handla dextrosen online för bästa pris

Innan du börjar måste du se till att du har allt hemma. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Förbered bryggningen på bästa sätt innan.

Online finns det ytterligare information som du kan använda dig av för att lyckas med ditt öl.