Atros händer kan få allvarliga konsekvenser om det inte behandlas i tid

Nu för tiden använder vi våra händer på flera olika sätt. Pekskärmar, telefoner och datorer leder till mycket ensidiga rörelser och det här leder i flertal fall till både stelhet och värk. Den artros händer kan drabbas av kan bli mycket besvärande för när man inte kan använda sig av fingrar som vanligt så kan det bli besvärligt att få något gjort.

glukosamine bild

Man kan säga att den här typen av artros skiljer sig en hel del från den som man kan få i andra kroppsdelar på så vis att man verkligen får tufft att fungera både hemma och på jobbet.

Atros händer symptom

Artrosen smyger sig för det mesta på och märks i inledning som stelhet. Ledsvikt är ganska vanligt förekommande och flera kan erfara att det är lite tufft att komma igång efter längre stillasittande och att man efter överbelastning kan bli svullen, varm och även uppleva krämpa i fingrar samt händer.

När man upplever stelhet och värk så är det inte säkert att man har den artros händer kan drabbas av. Det kan dessutom vara annat som leder till att det gör ont. Men i detta läget så ska man inte fortskrida med överbelastningen och omedelbart undersöka vad stelheten och smärtan beror på. artros glukosamin.

Naturmedel mot artros

Det finns riktigt bra naturmedel mot artros som är vetenskapligt bevisade som effektiva till både stelhet och smärta. Man kan inte bota artros men man kan göra något åt den flexibilitet som man har i lederna och man kan också hjälpa brosk på så vis att åter produktionen kan gynnas med naturliga preparat.

Det är förstås relevant med bra mathållning vid artros men kosten är inte jämt tillräcklig. Med glukosamin tabletter alternativt pulver samt andra tillskott, som msm så kan man få bättre verkan.

Mer än kosttillskott

Det finns avsevärt mer att göra då man vill dämpa och hejda utvecklingen av artrosen. Det är till exempel känt att övervikt kan vara en orsak till sjukdomens progress och då är det bra att omgående göra något åt detta. Går man ned i vikt så minskar man belastningen på knän, höfter och rygg, och det kan ge goda resultat.

Händerna och fingrarna kanske inte är lika påverkade av kroppens tyngd och här kan överbelastning vara en anledning till att artrosen utvecklas. Om man skriver på datorns tangentbord ofta, eller på övrigt sätt sliter på händer och fingrar så kan det vara bra att se över hur man kan modifiera sitt rörelsemönster.

En sjukgymnast kan ge bra artros behandling på så vis att han eller hon kan visa viktiga övningar för att härda kroppen och återfå flexibilitet. Ifall man upplever stelhet samt smärta så är det förståndigt att så snart som möjligt få komma till en kunnig sjukgymnast samtidigt som man kan börja se på naturmedel mot artros. När man väljer naturmedel för behandling mot artros så väljs svensktillverkat i hälsokosthandeln eller på pålitliga svenska sajter som allt-fraktfritt.se eller CDON.

Artrosen i händer kan hända alla

Med tanke på hur ofta vi använder oss av händerna för att manövrera den moderna tekniken så är det inte så underligt att se att även unga kan få den artros händerna skadas av. Det är viktigt att även unga tar symptomen på allvar och uppsöker läkare I tid.