Askorbinsyra som är C-vitamin medför att vi mår bättre

Möjligtvis vet du vad C-vitamin är för någonting även om du icke hört talas om askorbinsyra. Dessa två saker som är detsamma krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en organisk syra och även en antioxidant. Den är dock icke detsamma som citronsyra.

Den som har koll vet att C-vitamin har viktiga egenskaper. Framförallt har det antioxidativ verkan på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Bra tillskott skänker samma fördelar som när man exempelvis äter frukt såsom apelsiner och äpplen.

Vad vet du om askorbinsyra?

Det finns en mängd intressant information om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om massa väljer att säga C-vitamin. Vi vill gärna icke drabbas av C-vitaminbrist eftersom det här kan leda till till exempel farliga sjukdomar samt skörbjugg. c vitamin bra för För att vår hud ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.

Med C-vitamin botar man dock icke så enkelt en förkylning eller snuva. Även ifall C-vitamin verkar positivt då och då så är det sällan det ger mirakeleffekter.

Mat som innehåller askorbinsyra bör inte värmas upp många gånger eftersom ämnet då bryts ner. Således borde maten ej värmas allt för många gåmger.

Har man färgat håret och vill bleka det till normal färg igen så kan man tillämpa askorbinsyra för det. Det här är ofarligt och något som flertal har sett fina resultat från.

Det finns även vissa risker med C-vitamin

Det är farligt att ej få i sig tillräckligt med vitamin C. I Sverige är skörbjugg trots allt ej så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Dock är en brist ingenting man vill sträva efter.

Överflöd försvinner kvickt med urinen därför att syran är vattenlöslig, även om man ska vara varsam. Till exempel finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

2006 rapporterades att askorbinsyra och natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som ej kombinerar dessa två ämnen. Fortfarande så forskas det avsevärt kring C-vitamin och alltsammans pekar på C-vitamin är livsviktigt.

c

Köpa askorbinsyran genom webben eller I fysisk affär

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Den finns i hyllan med kryddor. Det tycks som att enormt många föredrar att intaga pulvret oralt.