Postens prispolicy drabbar hela sverige

Svenska Posten har en högprispolicy utan motstycke i hela världen.
Att skicka ett postorderpaket kostar över 100 kronor. Utöver detta skall postgirot ha en femtiolapp för att man sätter in pengarna på avsändarens konto. Ett paket i Danmark eller Tyskland kostar ca 40-50 kr.

Detta gör att postorder för små belopp blir omöjliga. Vem vill handla för 100 kronor om frakten kostar mer?

Detta är ett klassiskt svenskt problem. Posten är i grunden ett serviceorgan för oss medborgare och nödvändig i samhället. I stället så har man valt en högprislinje som effektivt ställer folk på landet och i glesbyggd utan möjligheter till mindre inköp via postorder. Varje ny chef och omorganisation/rationalisering har huggsexa i prishöjningar.

Vi exporterar över hela världen. Posten hindrar vår export. Vi är 20 minuter från danmark där en postorder kostar 30-40 kr inkl hemkörning och lördagsutdelning. Skall vi skicka dit är postens startavgift 175 kronor – innan man börjar ta belalt för vikten. Likadant är det till andra länder. En paket skickad från Danmark till annat land är mycket billigare än om vi skickar den från Sverige. Posten har effektivt sett till att handelshindra oss i konkurensen med andra länder.

12 flaskor whisky har löst fraktproblemet.
Du betalar med kreditkort. Postförskottsavgiften på 28 kronor är borta.
Vi skickar Din order
i en provask som brev. Frakten ca 100 kr förvandlas till 900 grams brevporto.

Vårt mål är att erbjuda ett mycket bekvämt sätt att handla, och detta så snabbt som möjligt:

1. Beställ på Internet i lugn och ro, när som helst.
2. Betala med kreditkort i ett helt säkert system
3. Leverans som brev i provask.