Soda Streams främsta konkurrent heter Wasser Maxx

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till samtliga kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», detta skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett längre tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev riktigt populära.

Sodastream är givetvis Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet och långa erfarenhet. Aga är dock även väletablerade och står sig rätt så fint mot Sodastream tack vare hög kvalité och lite lägre priser. Aga producerar också carbonatorer, både för hemmabruk samt professionellt användande. De är kända som specialister gällande kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, dessutom till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten genast ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret samt kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Somliga av dessa har dessutom vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, och gör det extra friskt samt fräscht varje gång man vill dricka en aning bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar innehålla kolsyra för ca 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett sortiment av vanliga kolsyremaskiner, vilka därtill är lite billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare regelbunden kvalitet samt konkurrenskraftiga priser såsom Wasser Maxx lyckats bli en så pass enorm medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aga framställer sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra enligt – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet består av lika mycket och bägge cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till båda märkena. Detta för att gaser inte ska kunna förväxlas samt användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ca 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är slut lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man handlar en ny.

Aga framställer inte bara Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer och enastående kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken består av socker alternativt sötningsmedel, därtill har de två klassiska cideressenser. Andra bolag som är framgångsrika gällande aromer och essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att köpa i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ca 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör om vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att göra sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är betydligt lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att förspilla pengar på dyra flaskor vichyvatten kan man framställa sitt eget, som blir exakt så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra till samtliga miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare samt mer miljövänligt.