Glukosamintabbler är billigt samt effektivt

Ifall du tror du drabbats av artros bör du direkt kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare för att konstatera att det faktiskt rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever smärta samt minskad flexibilitet. Men det kan även vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande effekt och som kan skänka utökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosaminsulfat

En verkningsfull behandling med glukosamintabletter och viktiga övningar

Utöver att rådgöra med en bildad läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom börja med sjukgymnastik. Det här betyder icke nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är expert på saker såsom artros i nacken och artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man även praktisera själv.

Lär man sig endast rätt övningar så behöver man ej ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara komplicerat att vara konsekvent då man ej har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är självklart också något som man skall överlägga då man planerar för att behandla artrosen.

Handla glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs likaså som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man finna på Apoteket men det är bra mycket smartare att införskaffa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man precis samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därutöver lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas snabbt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad rörlighet och även speciell smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite olika resultat men det lutar ändå mot att det här är ett ämne som faktiskt gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är samtliga utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker inte. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaledes står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även ifall läkare vet att detta ämnet minsann gör en skillnad så är det ej så enkelt att de jämt kan rekommendera att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver ytterligare studier som kan bekräfta att det faktiskt fungerar på alla patientgrupper och kanhända viktigare, att man måste testa att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de minsann mår bättre och det här är måhända viktigare än massor studier som bekräftar detta. Det är bara att ta en titt på forumtrådar där verkliga personer som använder sig av glukosamintillskott diskuterar hur detta funkar och hur de mår.