Glukosamin

För rörligheten av kroppens leder och brosk krävs produktion av glukosamin som i sin tur bidrar till produktion av hyaluronsyra som underlättar smörjningen. Den höga viskositeten hos hyaluronsyran har en dämpande effekt och skyddar ledbrosk mot artrosskador. Hård träning och stigande ålder kan dock leda till att broskcellerna inte producerar hyaluronsyran som de bör. Således kan det vara idé att ta ett tillskott i form av glukosamin för att motverka slitage på leder och brosk.

Det är en rejäl fördel att glukosaminsulfat är ett kroppseget ämne och som inte påverkar andra former av medicinering. Det genererar heller inga biverkningar.

Patienter med måttlig utsträckning av knäartros kan uppleva symtomlindring av behandling med glukosaminsulfat. Även personer som har ledproblem av typen osteoartros har blivit fullständigt fria eller åtminstone upplevt minskade problem vid användning av glukosamin.

Glukosamin är helt enkelt en del av ledväskans smörjämnen. Flera undersökningar har visat att ytterligare tillförsel av glukosamin tas upp av kroppen och kompletterar den kroppsegna produktionen. När glukosamin har jämförts med antiinflammatoriska preparat såsom ibuprofen och naproxen har glukosamin bidragit till bättre lindring av ledbesvär efter några veckors bruk. De antiinflammatoriska preparaten kan dessutom medföra biverkningar.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

I så kallade dubbelblindtester då effekten av glukosamin har testat i relation till placebopreparat så har glukosamin visat på markant lindrande verkan angående krämpa, rörlighet och svullnad i leder som har skadat ledbrosk.

Vid ökat intag av glukosamin så tycks också produktionen av ledvätska och ledbroskämnen tillta. För mer fakta saken Glukosamin genom att klicka här
I bästa fall innebär det att ett skadat ledbrosk kan bli fullständigt återställt.