Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Det är viktigt med handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Tvålen är viktig. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

smittstopp

Köp inte hem flera liter handsprit. handsprit apoteket Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Oftast är handsprit bättre!

Brukar du använda ytdesinfektion?

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Handtag kan för smittan vidare. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Handskar kan också funka.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Glöm inte bort ytdesinfektionen. Använd sprayen på varor som du använder.