Nu är en ny stor pandemi här!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Den nya pandemi kan bli väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Om du äter ett par gram C-vitamin varje dag så boostar du ditt immunförsvar. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Genom att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat sparar du hundralappar.

En pandemi kräver extra god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi glömmer att vi rör ansiktet. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Det finns virus som överlever handspriten. Handsprit tvättar loss allt fett från händerna och dödar alla de bakterier som finns på huden och skyddar oss mot virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men ju mindre du rör dig bland andra desto mindre är risken för att du eller någon annan i din familj blir sjuk.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Smittstopp utbudet info I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Då är du bättre förberedd på en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Viruset kan föras vidare via varor.

Gör matinköp mer sällan!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Därför tycker vissa att det är bättre att storhandla. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Använd skydd som handskar när du handlar. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.