Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Kan du symtomen för influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

bakteriedödande

De flesta har haft influensa någon gång. Smitta kan ge olika symtom. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Undvik att drabbas av smitta

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Pulvret går under namnet askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Skydda dig innan du får influensa symtom och drabbas av smitta. Hur kan du lyckas med detta? Så lätt är det. Du behöver absolut inte stå i kö för handsprit på apoteket. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Prova att tvätta händerna istället

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Du blir ju besviken om handspriten skulle visa sig inte fungera alls.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Skölj noga. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Man kan ju undra varför folk fortfarande köper handsprit.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är inte så. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Det finns också luftburna virus. Dina händer ska vara rena men det finns fler saker att tänka på.

Många virussorter är immuna mot alkogel. sterilisering Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Det enda du behöver är tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Oftast är det lika viktigt som tvål. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.