Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Många tror att handsprit är tillräckligt.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Handspriten tog slut överallt. Förmodligen är det så att handsprit inte räcker som metod.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Med handtvål kan du undvika influensa

antiseptisk

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. Tänk på att tvålen är alkoholfri. Det finns bakteriedödande tvål som är mild och skonsam mot din hud men aggressiv mot virus och bakterier. Smittstopp handtvål är ett bra exempel.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Därefter ska du skölja noga.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Tvätta händerna med handtvål efter varje toalettbesök. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Du kan ha tvål i flera rum. Då glömmer du inte så lätt.

Så sprids smittan!

Oftast tänker man ju inte på det. smitta Använd handtvål på rätt sätt.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Oftast är det lika viktigt som handdesinfektionsmedel. Tänk på hur du kan förbättra ytdesinfektionen.

Försök att interagera med andra. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Det räcker inte bara med en bra handtvål man måste komma ihåg att tvätta händerna också. Fyll på ditt lager där hemma så att det inte tar slut. Överallt.