Desinficera med ytdesinfektion som fungerar på olika ytor

Just nu känner sig många oroliga. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Det kan verka som en bra metod för desinfektion men det är det inte. Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Du måste tvätta ofta. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Uppvisandet av influensasymtom eller inte spelar ingen roll. Det är viktigt att använda tvål. Då är händerna rena.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Virus och bakterier finns i alla hem. Du behöver inte vara sjuk i influensa för att handtag och andra ytor ska ha ämnen som kan smitta andra som rör vid dem. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Det har en mycket bra effekt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

bakteriedödande

Detta är ytdesinfektion

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.