Använd eterisk oljor på annorlunda sätt

Flertal som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer tilldragande. Man kan använda sig av eteriska oljor på en aning annorlunda vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det måhända så att du behöver bli på lite bättre humör alternativt behöver du en naturlig antilöss metod?

doftolja

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket fakta online och man kan förstås också studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det angeläget att inse att ekologiskt inte jämt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara mycket positivt men ifall man väljer orätt doft så kan det få motsatt verkning.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket lätt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man tillämpa som massageolja som den är alternativt genom att addera den till en annan ekologisk och naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Detta blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Om man väljer pepparmintolja så får man en kylande samt uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt het och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även bra smak i hemgjort godis, polkagrisar och tandkräm.

Man kan använda de eteriska oljorna på tre olika sätt. Som hudbehandling, att andas in alternativt att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara försiktig med därför inte alla doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan likaså droppa lite i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Betydelsefullt att tänka på med doftoljor samt deras effekt

Man bör ta det lite försiktigt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt ge mycket starka effekter och det speciellt under känsligare perioder i livet som då man är gravid. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det likaså angeläget att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men ifall man gör detta på fel sätt så kan det få effekter som inte är så behagliga.

Ett säkert sätt att införskaffa hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att införskaffa från allt-fraktfritt.se, då köper man därutöver utan mellanhänder.

Lär dig således mer om hur du ska påföra eteriska oljor innan du köper en doftolja att komma igång prova med. Något som är oerhört enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen icke av den här doften så det här är ett naturligt, säkert och väldigt effektivt lusmedel!