Vad hade livet i köket varit utan den välsignade gräddvispen?

Somliga hjälpmedel I köket är faktiskt svåra att klara sig utan. Ett av dessa är gräddvispen, också kallad elvisp, och det här är en fiffig liten teknisk anordning som liksom namnet antyder kan användas för att vispa grädde. Men en gräddvisp kan man faktiskt använda till mycket mer än vispad grädde och det är just därför som den är så omtyckt.

Gräddvispen behövs då man lagar kakor, bakar och steker pannkakor

Ifall man inte har en elvisp så inser man någorlunda snart att man behöver en. Även ifall man aldrig vispar vispgrädde så är det ganska troligt att man då och då vill baka en sockerkaka eller kanhända steka pannkakor. Med gräddvispen så får man en jämn smet och det på kort tid.

gräddessenser

Det finns en annan typ av gräddvisp som kallas gräddsifon. Man häller i vispgrädde och tillsätter drivgas (lustgas faktiskt, 8 grams sifonpatroner). Sedan spritsas grädden ut automatiskt. Den intrersserade kan iaktta http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html. Denna artikel är om den vanliga gräddvispen.

Det kan vara bra att känna till att vispad grädde varaktighet är lång. Man behöver inte använda allt som finns i paketet. I kylen så håller grädden några dagar och i frysen flertal månader. Man kan ta ut den och lukta för att kolla att den fortfarande är okej för att sedan använda i en sås.

Den vispade grädden får en så förtjusande konsistens som gör att man kan nyttja den för dekoration och då I synnerhet på kakor. Dessutom så kan man ju mixa i smakessenser för vispgrädde för att göra den lite spännande och för att matcha med andra ingredienser som finns i kakan.

Om man vill dekorera på ett fat med frukt alternativt göra krusiduller på kakan så kan det vara förståndigt att investera i en gräddsifon som skänker bättre precision än då man klickar ut med en sked. Den som bakar mycket behöver både elvisp samt gräddsifon för att klara av spännande recept. Klicka på denna länk nu för mer information.

Med degkrokar så kan man dessutom bruka elvispen till brödbaket

När man handlar en gräddvisp så kommer den mestadels med degkrokar och det är inte så dumt. Man kan nämligen använda dessa krokar till förberedelse av deg till matbröd. En del väljer hellre att ha en större brödmaskin alternativt blandare för detta men då man eventuellt ej gör så stora degar så är degkroken tillräcklig.

För bak av lussebullar och kanelbullar så räcker det fint med en visp som har degkrokar och då får man ytterligare nytta av denna smarta maskin som kommer med flera skilda hastigheter och en funktion som gör det lätt att montera och lösgöra vispar samt krokar.

Det är hela tiden en fördel att välja kvalitet för längre hållbarhet

I och med att elvispen är ett verktyg som man använder ideligen så är det förstås betydelsefullt att den kommer att hålla länge. Man måste ej handla kända märken, men det är viktigt att man väljer gräddvispen som har de funktioner som man behöver och som också är formad på ett sätt som gör den lätt att hantera och att förvara. Numera så kan man beställa elvispar online till riktigt bra priser som gör att man gott kan unna sig en i hemmet och en på landstället.