Gräddsifonen kan man använda till så mycket mer än dekorationer med grädde

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner och gräddpatroner finns till enastående priser på http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara tufft att låta bli att framställa vackra efterrätter. Det här är ett verktyg som man får en så stor användning av därför att det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli bastant på nolltid och den kan också skumma och tjockna till såser så att man får elegant servering.

gräddsifon

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan alternativt kan hända på fruktfatet så är det ju viktigt att man får en attraherande klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man antagligen använder sig av smaksatt grädde alternativt så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så fungerar en gräddsifon perfekt och skänker det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste inte alls hålla sig till vispgrädde. Du kan ladda sifonen med vilken sås som helst och sedan få till yrkesutövande servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på matställe! gräddsifonen. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den noggrannhet som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka alternativt på ett fat på ett sätt som gör att det sannerligen ser proffsigt ut.

Ifall man serverar plättar eller pannkakor så kan man vara noggrann med att det ej blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man kanske även har färgsatt för att få ännu mer effekt. Detta kan vara bra då man antagligen håller en diet alternativt då man icke vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med detta verktyget är att det blir så mycket enklare att arbeta i köket. När man väl inser samtliga användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ofta fram och det gäller att se till att den hela tiden är laddad med lustgas så att man kan spraya och fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns tyvärr en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan använda sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Detta är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju också på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det inte blir så farligt att andas in gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver ej andas in mycket för att få sig en skrattattack av det här.

Om man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ofta inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det alltså att man sätter upp tydliga stadgar för hur husets gräddsifon ska användas. Ifall ingenting annat så vill man ju ej finna sifonen med tomma patroner då man ska svänga ihop ett fantastiskt fruktfat med smaksatt grädde.