Gräddpatroner består av dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner samt är i de gräddpatroner som säljs till var sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt även kallad lustgas är en färglös gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även känd för att ha upptäckt syrgasen omkring ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flertal, det var ett sätt att förlusta sig på annorlunda fester.

Men under år 1844 började man använda dikväveoxid till medicinska ändamål, en av den första registrerade användningen utav lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som använde det för att sedera sin bedröva från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att använda metoden utav lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bliva luftig samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner innehar funnits länge ute på marknaden, men den första versionen utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att fixa kolsyrat mineralvatten i flaskor. Nuförtiden är kolsyrat mineralvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära idag, men det säljs fortfarande produkter som Sodastreamers för de som vill ha att anordna kolsyrat mineralvatten i hushållet när de känner för det.

Men bland de sifoner som är på marknaden idag är gräddsifoner bland de populäraste och används runt om i olika restauranger samt caféer. Att använda en gräddsifon stöder en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till allehanda kokkonst och semlor som en semla.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som har bestämt sig för att inhandla en. Helt enkelt utgör en gräddsifon av en burk, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man inhandlat i en av flertal mataffärer som är tillgängliga, är det bara att fylla sin behållare med grädde. Därnäst tar man en av de lustgaspatroner man innehar samt skruvar den på sifonen. Man kan inhandla lustgas patroner via webben. När detta är avklarat är det blott att trycka på handtaget samt låta grädden anlända ut från behållare och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden och förvandlas till en luftig skum form.

Bortsett från att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, kommer denna produkt också med flertal andra fördelar som att den kan lätt deponera grädden man innehar just vispat. Detta är exklusivt tack vare att de andra alternativ när man önskar vispa grädde, som valet utav en elvisp inte kommer att förvara vispgrädden man exakt fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde sedan ha t. ex. gjort GI föda samt lägger det i en bunke där den allmänt anländer att torka alternativt bli vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna burk samt håller den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som innehar en fetthalt som stiger över 40 %. Om grädde har en fetthalt som är under 40 % behöver den homogeniseras. Homogenisering är erforderligt för att grädden inte ska skikta sig.

Grädde blir lätt och redo för användning direkt med assistans utav en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.