Garnera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har många användningsområden och eftersom den är fullständigt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. vispa 36 grädde
Aromhusets gräddarom med smak av banan är minsann intet särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt smak från banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det medför självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart äger gräddaromerna fler användningsområden än blott till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att äta hälsomedveten, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha en aning mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid utmynna i en aning konstig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i kulören. Alla är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första position vad gäller nytta.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dramatisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv skapa underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.