Blivältränad med GI mat recept

Letar du ett sätt att anlända i form före sommaren, då kan t. ex. GI föda kosten vara den korrekta vägen för dej.

GI i GI föda står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man använder för att se hurdan fort kroppsfunktionerna bryter ner kolhydraterna i somliga livsmedel eller rätter. Desto högre GI man har, desto snabbare bryts maten minska. GI mat är ett sätt att gå ned kilon och inta hälsosammare.

Det finns flera recept man kan komma genom nätet för olika GI maträtter, beroende på det man diggar. Det är bara att besöka de hemsidor som erbjuder annorlunda recept och börja välja.

Flertal av de recept som finns att få numera genom online använder även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter eller semlor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % innehar dess fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % heter därför vispgrädde.

Det är flertal olika fason att anordna vispad grädde. Bland andra är därnäst två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i världen väljer vid t. ex. matlagning utav GI födoämnen:

Vanlig handvisp

Att använda sig utav en vanlig handvisp när man vill få vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan hitta handvispar i alla sorters former, färger samt stoff såsom plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får ont i armen.

Ström visp

Sedan är det även valet utav en elvisp som de större hushåll i Sverige allaredan innehar. Man kan enkelt handla denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den alster som rekommenderas utav flertal när det handlar om att vispa grädde samt är enormt praktisk samt verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en burk, handtag samt en patron. Patronerna innehåller lustgas som tillverkar grädden lätt. När man önskar göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt gänga på en av dina lustgaspatroner.
Därefter kommer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden anländer att vara lätt, absolut som man alltid önskar att den ska vara, när det är väl vispad, perfekt för GI föda eller bakverk.

En gräddsifon kan man anskaffa genom allehanda portaler online och dem brukar ej kosta så mycket. Och med produkten kommer också flertal positiva egenskaper inkluderat, som att den är liten och tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den skall vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till nedbrytning av fetter.

Laga din GI födoämnen i hushållet samt använd en gräddsifon vid behov av snabb, mjuk grädde.