Använd banangrädde för att garnera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har massa användningsområden och eftersom den är helt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt arom, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen intet särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det. kan man vispa grädde som har varit fryst

Givetvis äger gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. Många älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta hälsosam, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid medföra lite egendomlig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Alla är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar troligen ändå första position vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går även att förena för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt spännande grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart bidrag i skafferiet.