Så använder du järnsulfat mot mossa i trädgården

Mossa I gräsmattan är inget som de allra flesta uppskattar. Är man ej ett skogstroll med lurviga tår så ser man gärna att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är ej jämt så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att inleda processa med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar expandera redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att erövra din gräsmatta.

spridarmunstycke 62 cm för vattenkanna pris

Motarbeta mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som fungerar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därutöver mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man sprida järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas krångligt att slira omkring en våt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det lätt att bearbeta med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en mix av koncentrat samt vatten. Man kan införskaffa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt mixa koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en smart konstruktion som gör det riktigt roligt att distribuera det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti samt mossa gti så får man medel mot mossa oavsett ifall den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så detta är ett bra val för den som har en större tomt och möjligen ett större hus.

Behändighet är relevant och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns minsann en bra anledning till att man väljer att betala dyrt för en färdig lösning som åstadkommer att man kommer åt ordentligt på gräset samt på taket.

Snabba och enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det förstås gränser för hur länge man kan hålla på med att sprida järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Klicka här nu för mer information järnvitriol köpa.

Med flaskan som du kan koppla till trädgårdsslangen så går det snabbare att behandla och du ska även fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du inte ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omedelbart ser resultat av behandlingen. Genom att använda järnsulfat vid ett tillfälle på våren så kommer det generera grannskapets finaste gräsmatta.