Med hjälp av en spridarramp får du bort oönskad mossa I gräset

Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa och mossa. En del tycker om den här doften som påminner om skog och natur medans andra är nära att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten samt en ändamålsenlig spridarramp.

ogräs i gräsmattan

Fäst en spridarramp på vattenkannan och döda mossan!

Numera så är det flertal som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som dessutom är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är även rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man således många fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har möjligen en oproblematisk pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hejsan till det fina gräset

Flera undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det snyggt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff fiende som mår fint redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan ej gillar och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är alltså ett nyckelord som du ska lägga märke till.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller handla järnsulfat. Kommande moment blir att mixa rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här borde du göra utomhus med en bra skopa och god uppfattning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå sakta över gräset medan som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat och vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara ganska behaglig att åstadkomma en förnäm vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns även en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och effektiv och det räcker att du utför den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger före du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten men tänk på att du även ska göra livet komplicerat för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Mer information: På den här sajten mossa på stenplattor..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid eller Fulstopp om det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se samt må bättre.