Vilka är fördelarna med Atkinsmetoden?

En av världens mest populära bantningsdieter är Atkinsdieten. Det beror givetvis på att bantare har uppmärksammat dietens otaliga fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta styrka som många har som skäl att över huvud taget inleda den kolhydratfattiga dieten – är att man har möjlighet att inta hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara omätt. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig riktigt mätt och samtidigt gå ner i vikt. Det är minsann en drömdiet för de som letar efter en passande procedur för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak oerhört mycket i vikt och ges lägre blodfetter. Klicka här för mer info

Ur ett långsiktigt perspektiv är det många Atkinsbantare som beskriver att det är enkelt att vara dieten lojal just därför att den är så pass tillåtande för varierande kost. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig begränsa kost med hög fetthalt vilket innebär att många populära livsmedel blir tillåtna såsom exempelvis kött, grädde samt ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost medför att det blir lättare att variera kosten. På så sätt blir det givetvis svårare att fuska och inta mat som inte är tillåten.

För personer som tränar mycket är Atkinsmetoden särskilt bra lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från exempelvis en lågfettdiet som innebär att mer muskelmassa försvinner i takt med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå hungrig leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är självklart faktorer som också påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden mycket gynnsamt för sömnen. Trötthet i kombination med avsaknad av hunger genererar balanserade sömnvanor. Övriga dieter som ej tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner samt dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost medför förbättrad insulinkänsligheten, ett reducerat blodtryck och minskade insulinnivåer i blodet. Därtill pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret samt förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har enligt åtskilliga forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i relation till sedvanlig bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inflytande på olika sorters behandling av patienter med övervikt. I många fall har dessutom Atkinsdieten varit en önskvärd diet av patienterna själva.

Den som vill veta mer om Atkinsdieten kan enkelt finna massvis av information på grund av dietens omåttliga populäritet. Det finns en gigantisk mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Därtill har det fullständigt exploderat med tips och råd på allehanda webbplatser samt bloggar.