Vad finns det för medel mot artros och fungerar artros mediciner?

Då var morgon medför svårigheter att röra på kroppen som vanligt och längre stillasittande ger stel i lederna och liknande upplevelse så kan man misstänka att man har drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en speciell del av kroppen alternativt måhända på flera ställen så undrar man förstås ifall det finns medel mot artros som fungerar.

Det kan kännas lite trist att man idag inte kan bota artros men det här betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och värk för resten av livet. Ju förr man kan fastställa att man har sjukdomen desto bättre. Med rätt medicin för artros så kan man både mildra värk samt bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

glukosamine bild

Medel mot artros som fungerar

Ifall det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som skänker smärtstillning och som också är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är ingenting som man kan hålla på med hur länge som helst och det ultimata är om man redan från start kan använda sig av säkra kosttillskott som består av ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och även ge lindring av ont.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat funkar för att smörja leder och ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge än bättre effekt. Man kan ta msm samt glukosamin separat, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, lindra värk och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i var fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara komplicerat att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger kanske lockar. Men det är betydelsefullt att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i olika kroppsdelar och det är viktigt att man får en behandling av artros som är långsiktig och riskfri. Både msm är ämnen som ska och måste finnas i kroppen, det är endast för lite vid hård påfrestning, träning eller pga. ålder alternativt kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “skall” det ta många veckor före man ser resultat och då måhända man får intrycket av att medicinen inte fungerar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ungefär 3 veckor

Det gäller att komma ihåg att man inte fullkomligt kan bota artros och följaktligen så kanske man alltid kommer att uppleva viss stelhet och ibland värk. För att kosttillskotten ska få större verkan så kan man förbättra kroppen med träning och dessutom se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan inträda och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att behandla artrosen på.

Glukosamin såldes förr som atros kosttillskott samt naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Flera köper därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra stadgar under Jordbruksverket.

Det finns ett särfall, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av skolad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma vara säljs i England, Tyskland och andra EU-länder som kosttillskott för folk. Endast etiketten skiljer. aktiv hund.

Ultimata artros medicinen

I och med att det finns lite olika preparat och medel mot artros så kan det löna sig att testa sig fram. Kombinationer kan också vara smarta men kom ihåg att ge det hela tiden som krävs därför att verkligen utvärdera om en viss artros medicin funkar eller inte. Tillsammans med strandnypon och musselolja så är glukosamin ett givande medel mot artros.