slushmix.se har fått ny form av en artist som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom dragande med en kompis för två veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folk ögon bor i skogen.

Hon sade att kamraten hade synpunkter på vår sajt minsajt. com och ville exponera oss skillnaden emellan god design och bra form för slushmix.se.

(Det var ju skönt att hon klassade vår befintliga design som hyfsad och ej som kass).

Vår skogskonstnär började med att förklara att skillnaden emellan bra samt attraherande form från en designers perspektiv är lätt: estetik.

Placera ett par webbplatser framför en professionell designer, be honom eller henne att välja vilken som är den bästa och chansen att de kommer att välja den snyggare framför den fulare är 99%.

Klientens synsätt

Detta är bäst när en designer ska visa sitt verk för en annan formgivare, men till vår sajt Minsajt. com provar vi inte locka designers.

En designer kommer att hävda att besökare kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade därför ”skogsmullan” vad en lokal bilmeck kan ämna äga på sin sajt?

Hon svarade klokt egentligen att det inte var något knipa eftersom bilmekanikern inte bryr sej om du vinner designpriser för hemsidan, han vill bara att det skall vara ett effektivast fason få kunder till sin verkstad.

Skillnaden mellan god design och den bästa designen från kundens perspektiv är om den alster du visar uppfyller de avsikter som du ursprungligen ville presentera.

Fast ett utav dessa mål behöver vara ett visst mått av grafiskt snyggt, är det ofta så att den slutliga produkten är mindre attraktiv (estetisk) men mer inriktad på målet än det absolut estetiska.

När den bästa designen har brist på design

Alla har synpunkter på Google, ej minst på deras avsaknad på design, så är Google kungen i kategorin form.

Bortsett från om deras ursprungliga strategi var riktig, är det faktum att de för närvarande innehar knappa 66% utav sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! och Bing släpande efter att med bara 17 varje 11%.

En kraftigt bidragande anledning till deras nuvarande position var enkelheten som de höll fixerad i så flera år, och först nu börjar att ta avsteg ifrån.

Sök

Detta exempel visar att de mesta folk vill använda en sökmotor för att göra just: Sök.

Och när man kollar på den kända Google-sidan, kan man ej ta miste på att sidan är designad för detta ämne.

Så fick vi då utbilda oss att hurdan sjukt det än låter, kan en snygg och verkningsfull design tillskrivas bristen på form.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts design är bäst eller bristfällig och svaret är om sajten är användbar.

Ur användarens aspekt är en snygg design en som fungerar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, hitta den information de önskar få samt göra de åtgärder som de ska utan att bliva förvirrade, missriktade alternativt frustrerade – så innehar man har vunnit över dem.

Minsajt. com ser inte längre ut som innan skogsmullan.

Vår skogskonstnär har byggt om http://slushmix.se från grunden samt nu älskar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än blott design)