Ska vi nyttja glycerinet (glycerolen) för hembryggningen eller för att göra jättestora såpbubblor?

Inom hemmabryggning används glycerin som fyllighetsförbättrare. Glycerinet ger vinets body, dess fyllighet.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin. Det kan fungera i öl, man får prova sig fram.

Vinjäst producerar glycerin (glycerol) under jäsningen men har man för lite frukt alternativt vissa vinsjäststammar så kan det bli för lite. Då känns vinet tunt och blaskigt.

Glycerin kan sättas till i efterhand när vinet fylls på flaskor eller när vinet ska drickas. 1-5 gram glycerin (glycerol) per liter vin, definitivt icke mer. 1 gram glycerin (glycerol) per liter vin tendera räcka mer än väl.

Glycerin till såpbublor:

Glycerin ser till att såpbubblorna blir riktigt stora

Såpbubblor fascinerar både vuxna och barn. Om du gillar att göra egna bubblor men tycker att det är ledsamt med de små som man får till med vatten samt diskmedel så bör du prova en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon kulör alternativt lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin pris 2,5 liter

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja via en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin handla så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se alternativt på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även betrakta hembryggning.se. Det här är en laglig produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite okonstlad och festlig underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Mixa tillsammans i en skål och doppa efteråt det arbetsredskap som du vill bilda bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar samt två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett arbetsredskap som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Därefter så är det bara att föra verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas. glycerintvålmassa information

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan likaså leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt skapa bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller helt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att framställa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därpå kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan prova på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på samtliga produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Ifall man dessutom har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en grann liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.