Rengöring och desinfektion av valphage

Även om om man köpt en använd valphage i behov av en bra rengöring, eller det är dags att feja din nyinköpta så blir det ett fall utav av skrubbning, men modernare valphagar är mestadels enormt enkelt att rengöra samt desinficera.

Vi får väl hoppas att man köpt en valphage med kraftigt plastgolv och zero andra alldenstund de är lättare att hålla rena och desinficera.

Att feja dessa är mycket enkel – plocka ut samtliga leksaker samt övriga lösa grejer, dammsug ut matrester och tidningsbitar alternativt om du använt strö och glöm inte att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp eller några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta samt byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som krävs för en väluppfostrad valp, som funkar bra med sin potträning.

Man bör gallra ut kiss samt bajs dagligen från lådan och kassera det.

När man nyttjar strö utav en god kvalitet [läs om potträning i separat inlägg för mer information] kan du bara rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del beroende på storleken på valpen samt lådan.

Självklart om du använder papper under träningen alternativt annat stoff, måste du dränera dessa dagligen alternativt flera gånger om dagen, om det behövs.

Om man innehar inhandlat en använd valphage där den förra ägarens puppy eller valpar har satt tassavtryck med torkat dynga så ska den rengöras och om vädret tillåter, före du bär in den tvätta utav den med hjälp utav en trädgårdsslang.

En bra spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest begagnad blott tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta och dra i en del samt vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj av redigt, vänd upp samt minska på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad kanske man vill använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt ej bleker samt förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är genomförbart låt allt lufttorka i solen under en timma eller så – solsken är en naturlig bakterie / smittämnen mördare samt de doftar bäst därefter och är redo att begagnas så snart det är torrt.

För att vara säker borde man behandla samtliga begagnade lekhagar alternativt en som innehar förvarats eller inte nyttjas på ett tag med mer grundlig rengöring och desinfektionsmedel.

Man vill inte exponera din nya lilla valp för okända mikroorganismer, mikroorganismer alternativt övervintrande insekter och spindlar.

Jag rekommenderar att man gör en grundlig rengöring som rutin minst en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar gör bra med potträning och håller sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dej bland andra att man ej får mögel problem som utvecklas alternativt mikroorganismer byggs opp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, födoämnen eller avfall som hamnar i skrymslen samt vrår.

Plus att det håller din valphage att dofta gott det ser snyggt samt fräscht ut.

Vi handlar ej våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bäst pris därjämte på www.allt-fraktfritt.com