Rekommenderade TA-system

Vanliga TA-system

Marknadens TA-system levereras av en uppsjö olika producenter. Självfallet är det många faktorer som spelar in när man ska välja. Exempelvis är ju priset väldigt viktigt, men det bör inte vara bestämmande. Att uteslutande välja det billigaste alternativet kan bli dyrt för verksamheten i framtiden ifall det visar sig att systemet inte uppfyller vissa krav och behöver bytas ut. Välj TA-system noga efter behov är det främsta rådet som kan ges.

Memnon Networks har över 100 000 nöjda användare och ett av deras främsta TA-system är Web-TA. Det finns drygt ett hundratal transportörer uppkopplade till Web-TA och listan fylls kontinuerligt på. Främst är systemet avsett till de som ofta använder sig av transportörer såsom DB Schenker, DHL, DSV eller Posten.

Fler än 15 000 konsumenter gör dagliga bokningar via tjänsten. Samtliga nya kunder blir erbjudna 30 dagar helt kostnadsfritt. Det ger tid åt den nya användaren stifta bekantskap systemets funktioner. Tiden fungerar också som en chans att bestämma sig om tjänsten är värd att satsa fullt ut på. Memnon Networks har daglig bemannad support. Informationslänk följer:ta-program.se

Centiros är ett annat bolag på marknaden som tillhandhåller TA-system. Deras mål är att tillhandahålla marknadens bästa transportstöd. De erbjuder standardiserad rörlighet från molnet. Och det är bland annat genomförbart att uträtta förändringar utan att det påverkar befintlig arbetsgång. Välj transportörer ur Centiros lista och till en fast kostnad kan man lägga till nya. Den unika affärsmodellen i systemet ger användaren kontroll över utgifterna.

Centiro kan hjälpa användaren att även addera utländska transportörer i systemet. En mycket omtyckt funktion är AT-väljaren som automatiskt väljer transportör åt användaren. Valet av transportör är baserat på varje given situation. Dessutom ger Centiros öppna arkitetur tillfälle att skapa integrationer mellan TA-systemet och användarens övriga system. Faktum är att Centiro ligger i framkant vad gäller just integrationer.

Ännu en stark leverantör på marknaden är Unifaun vars flaggskepp heter Unifaun Online. Det är ett TA-system som minst granterar de vanligaste grundfunktionerna som hantering av etiketter, frakthandlingar, tulldokument, sändningslistor, rapporter med mera. Flera av funktionerna kan administreras av ett obegränsat antal användare.

Det ges chans att välja mellan Standard alternativt Plus som bägge ger tillgång till de transportörer som användaren anser nödvändiga. Bland annat Bring, DB Schenker, DHL, DSV och Posten. En attraktiv styrka med Unifaun Online är att användaren enbart betalar per leverans och behöver således inte tänka på kostnader såsom installations- och licensavgifter samt support- och uppdateringskostnader. Unifaun är generösa nog att potentiella kunder ges möjlighet att testa en demoversion av Unifaun Online. Den potentiella kunden kan då smidigare ta ställning till produkten.

Dessa leverantörer är pålitliga samt etablerade, men det finns fler på marknaden som kan vara av intresse. För att bli totalt säker över sitt val bör man kolla upp så många alternativ som möjligt. Många potentiella kunder vill helst kunna testa olika TA-system utan kostnad för att ges möjlighet att åstadkomma en grundläggande utvärdering.

En del vill förutom att prova systemets funktioner dessutom prova användargränssnittet och stifta bekantskap med designen. Det är rentav faktorer som kan vara avgörande i jämförelsen av två i övrigt likvärdiga TA-system.