På jakt efter en effektiv hundsele?

En dragsele hund är ett redskap som används när hunden ska dra i något som till exempel en pulka.

Dragsele hund

Dragsele hund kommer i diverse designer. Det är en utrustning till hundar som liknar den sele hästar brukar ha. Det finns skilda dragselar för diverse utförande som hunden ska genomföra, som till exempel att dra en släde efter sig eller när den ska vara till assistens för en funktionshindrad person.

Slädhundstävlingar

En slädhundstävling är en hundsport som är bland det mest populära i den arktiska regionen av till exempel USA samt Kanada. Under en slädhundstävling är hundar fastkopplade med hjälp av dragsele hund i linor framför en släde. Den som är förare assisterar genom att sparka och löpa med släden efter hundarna som drar. De som har nått till målet inom den kortaste tiden vinner.

En dragsele hund kopplas ofta till ett hundhalsband. Själva hundhalsbanden går omkring hundens hals, medan dragselen sträcker sig omkring dens torso. En dragsele hund är konstruerad på ett vis som gör den effektiv utan att skada hunden när den drar.

Hundkoppel

Förutom en dragsele hund användas dessutom inte allt för sällan ett hundkoppel när man ska gå med sin hund. Det är en av de mest använda hundprodukterna ute på marknaden idag. De kommer i skilda storlekar, designer, material och färger, beroende på det ändamål man behöver dem för.

T.ex. finns ett så kallat utställningskoppel som är tunnare än de vanliga kopplen som finns tillgängliga, de brukas under en hundutställning och kommer i olika material som nylon.

Ett av de andra hund koppel som ofta används är till exempel en indragbar hund koppel. Denna typ av hundkoppel brukas när man vill fort få sin hund i närheten av sig, ifall man skulle helt plötsligt träffa på en annan hundägare tillsammans med sin hund när man är ute och går. Man kan vid detta tillfälle lätt rulla in hunden och greppa den intill sig.

Det finns många olika hundprodukter som en hund kan behöva såsom ett hundhalsband, hundsele, hundbur, hundleksaker samt en munkorg till hund. Man kan hitta de flesta i sin närmaste hundaffär. Men en hundshop online har ytterligare alternativ att tillhandahålla en hundägare. Man kan välja bland ett stort sortiment av till exempel hundselar som kommer från hela världen.

För att finna en hundshop som erbjuder diverse hundtillbehör på internet som man söker, kan man bland annat leta genom en sökmotor som t.ex. Google och få diverse ex på hundbolag. Det finns flera sajter tillgängliga, så man behöver inte oroa sig om man inte har hittat just det hundkoppel eller dragsele hund som man vill verkligen lägga pengar på.

För de hundägare som söker unika hundprylar för sina hundar finns också de hundsajter online som erbjuder en att få en specialdesignad produkt. Man kan själv t.ex. designa sitt hundhalsband, välja det material som ska användas, färgen och hur informationen för identifieringen ska stå. En identifikation på halsbandet är ett måste med tanke på att hunden eventuellt kan gå vilse. Med informationen på halsbandet som brukar vara t.ex. hundens namn samt adress, kan en person som finner hunden enkelt kontakta ägaren.

Ämnar du tävla med din hund i till exempel en draghundssport, bör du redan eftersöka en utomordentlig dragsele hund.