Järnsulfat- ifall du önskar finare gräsmatta

Det finns en i var stad. Du vet exakt vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en tjock säng av mjukt gräs. Men visste du att du också kan få den här gräsmattan genom att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att använda järnsulfat. Genom att initiera nyttja järnsulfat mot mossa så kommer du att få en fullkomligt annan känsla för din trädgård och mossa gräsmatta.

utvattningsbom för vattenkanna

Behandla gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs minsann ej mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men innan du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt icke levande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan före gödslingen.

Det här är något som samtliga trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra markant användbarhet av. Vattna med järnsulfatblandning återigen någon gång i september. Detta kommer inte endast att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer även att verka förebyggande mot svampsjukdomar.

Det är nämligen ej så tidsödande att bruka järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se eller en användbar spridarramp så blir det enormt lätt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en mycket kolossal tomt så kan det vara klokt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat samt vatten 1:20) som man lätt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett lätt sätt gå runt och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan självklart diskuteras om det minsann stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett bra sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor och gröda växer bättre då man har en positiv inställning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer och drömma om ängar och frodiga trädgårdsland för att visa din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att processa med järnsulfat samt vatten är nog för att gräset ska känna din positiva attityd.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att uppskatta din trädgård än bättre och det blir till ett rent nöje att bilda ett individuellt schema för behandling av ditt gräs. Du får med andra ord avsevärt större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man icke får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar ej är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur lätt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs samt dödar mossa inom några dygn, oftast på 1 dygn.

Mixa järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet alternativt spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att köpa på allt-fraktfritt.se, till och från på prisad.se och på så oväntade ställen såsom hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir föda till gräset. Mer info här järnsulfat mot sniglar.

Med tålamod så kommer du längre. Möjligen är det så att du får begripa att denna sommar inte kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på god väg tack vare korrekt behandlingar.

Misströsta ej, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta dessutom reda på hur du ska gödsla, städa och motverka ogräs i gräsmattan på korrekt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så fint av att betrakta samt vistas på.