Hur man skyddar sig mot ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan självklart vara oerhört förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan ske. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett mycket allvarligt brott som kan ställa till med katastrofala konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med pengar på kontot eller att man helt tvärt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Eftersom det finns mängder av sätt att kapa en identitet på och för otaliga olika syften så finns det naturligtvis mängder av skilda metoder att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra metoder att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är författad av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är verkligen en ovärderlig bok med tanke på vilken gigantisk skada som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska nå framgång. Det bästa av allt är att den är gratis. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets samtliga bibliotek som har plattform på nätet.

Faktum är att det finns mängder av skilda metoder att skydda sin identitet på än att endast vara aktsam med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det dessvärre inte tillräckligt och andra faktorer kan ha betydelse vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur försiktig man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger avsevärt omfattande information om fenomenet ID-kapning. Exempelvis så beskrivs att den profil som löper störst risk att råka ut för ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som saknar betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samverka med grannarna i den utsträckning det är möjligt. Främst för att förebygga vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl agera utanför webben för att samla information som sedan kan tillämpas i jakten på att exempelvis länsa konton med hjälp av internet. Inom de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att komma överens om olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel måste tillämpas. Som till exempel att notera okända bilars registreringsskylt.

Ytterligare ett exempel som betonas i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna framhävas hur många gånger som helst med tanke på att flera människor fortfarande använder sig av samma lösenord till flertalet olika tjänster på nätet. På sin höjd att en del personer växlar mellan två annorlunda lösenord.

Att välja enkla lösenord så att vi lättare kommer ihåg dem är fel och näst intill dumdristigt. En blandning av stora och små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det främsta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör framställa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver memoreras.

Läs boken omedelbart. Att läsa den direkt på skärmen är enbart några få knapptryck bort. Den består av mer grundlig information och självklart mängder av fler tips. Det bästa av allt, den är kostnadsfri.