Hundselar

Istället för klassiska hundhalsband används ofta hundselar.

En del anser att hundselar är ett bekvämare alternativ för hunden, tack vare att det sitter över dens bröstkorg och ej runt halsen där ett typiskt hundhalsband är placerad.

Med en hundsele finns det mindre risk att skada hundens nacke och den blir dessutom mindre stressad och drar ej i sitt koppel som den nästan ständigt skulle göra om den hade haft ett hundhalsband kring sig.

Det finns flertalet olika hundselar att köpa på webben via en hundshop alternativt en hundaffär nära ditt hem. Man kan välja mellan olika varianter beroende på det material, färg eller utformning man söker. För de som önskar sig något exklusivt åt sin hund, finns dessutom valet av att få en specialdesignad variant. Det finns även hundselar och hundhalsband som man kan köpa online, som har blivit tillverkade av olika kända designers i världen.

Hundselar kopplas ofta till ett så kallat hundkoppel när man ska ut och promenera med sin hund.

Hund koppel

Ett hundkoppel är ett sätt att lära sin hund både behärskning samt begräsning. Något som alla hundägare känner till och har erfarenhet om, är att hunden inte allt för sällan vill göra som den vill när man är ute och går med den.

Med hjälp av ett koppel kan man träna hunden att t.ex. förhindra det den gör när man rycker lindrigt i hundkopplet. Detta är en perfekt lösning om man är ute och går och hunden ser en annan hund komma gåendes mot dens riktning, man kan köra metoden så fort den vill börja springa eller gå emot den andra hunden.

Det finns flertalet olika hundkoppel tillgängliga ute på marknaden idag. Man kan bland annat välja att handla ett läder koppel, utställningskoppel eller kedja koppel.

Kedja koppel

Denna variant av hund koppel används inte allt för sällan när man har en argsint hund och i synnerhet för de som oftast tuggar på sitt eget koppel. Kedjan är solid och klara av det mesta. Har man en allt för argsint hund, kan man dessutom vara tvungen att nyttja en munkorg till hund.

Bortsett från hundselar samt hundkoppel finns också många andra hundprodukter som är effektiva när man tar hand om en hund. Några av de hundtillbehör på nätet som kan behövas är t.ex. hundleksaker.

Det finns annorlunda sorters hundleksaker tillgängliga genom nätet, man kan hitta vissa som är formade som diverse föremål som hunden kan uppskatta. Hundleksaker är en utmärkt lösning när man vill hålla hunden upptagen från att t.ex. bita på andra saker som den kan komma åt. Leksakerna kan även hålla den tillfreds och upptagen så att du kan uträtta något annat under tiden.

Hundar är människans bästa vän och därför är det viktigt att hålla dem säker, också när man är ute och reser med dem i bilen. Att låta hunden vara fri och sitta vart den vill i bilen är ej rekommenderat. För att hunden ska vara pålitlig i din bil, bör den placeras i en så kallad hundbur. Det finns många olika varianter av hundburar som säljs och de kan också specialtillverkas för just din bil.

Gör det mer bekvämt och säkert för hundarna med t.ex. hundburar och hundselar.