Fulstopp för alg- och mossborttagning

Fulstopp är en relativt ny produkt för alg- samt mossborttagning. Den stora fördelen med Fulstopp i förhållande till många andra produkter är att Fultstopp också funkar preventivt, det vill säga, att Fulstopp motverkar blivande påväxt på i stort sätt alla typer av ytor. Tester har visat att Fulstopp stå sig alger, lavar, mossa, mögel och svampar i upp till fyra år. Anledningen är att Fulstopp efter behandling lämnar ett ett för ögat ultratunt lager med katjoniska polymer som skyddar mot påväxt i många år framöver.

Den katjoniska ytan som är positivt laddad fungerar på så sätt att inga mikroorganismer kan börja expandera på ytan då de har en negativ laddning. Detta är vad som heter ett fysikaliskt beskydd, det vill säga, inga gifter över huvudtaget. Detta är en fördel när man behandlar ytor som är inne, till exempel, badrum, utrymme under hus och andra ytor av betong eller klädda med kakel, då man igenom att inte begagna gifter kan göra behandlingen oxå om man har små barn utan att löpa risk för att detta påverkar de där (annat än positivt då problemet med alger / lavar / mossa / mögel / svampar försvinner). http://algermossa.se/

Om man får problem med till exempel mögel så bör man före behandling för bästa resultat granska absolut var man har problem med detta. Det lättaste sättet för exakt mögel är att betala för in en mögelhund som söker igenom huset samt letar upp alla angrepp. Därefter gör man en mögelsanering med Fulstopp för att få dän alla angrepp. Det kan till en börja verka som en aning dyrt att anlita en mögelhund för att söka igenom huset, men om problemet är litet omfattande så kommer det betala sig då det är angeläget att få dän allt. Om man inte får dän hela angreppet så kan det fortgå expandera utan att man märker det och i värsta fall så kan det leda till att man måste renovera vilket är långt mycket dyrare än att dyra betala för in en mögelhund.

Fulstopp är lätt att använda då man blott blandar det med vatten. Proportionerna för att feja är en liter Fulstopp blandat med 29 liter vatten. Sedan finns det två metoder som man kan begagna det på:

Förfarande 1

Man sprutar, penslar, borstar, svampar eller rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill bearbeta. Sedan lämnar man det att torka och låter regnet dumpa dän påväxten. Svårare än så är det inte. Det tar ungefär ett år för påväxter på tak att spolas dän helt och ett par till tre år för det att spolas av från fasader.

Förfarande 2

Man sprutar, penslar, borstar, svampar eller rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill behandla. Sen lämnar man det att torka i åtminstone en dag samt upp till hela fyra veckor. Sen sköljer man av bort alla påväxter med vattenslang. Man kan oxå använda högtryckstvätt, men inte om det är en träfasad då fukten då kan tränga in i väggen. Till slut lägger man på ett nytt lager med Fulstopp och låter det torka, detta fungerar som det skyddande lagret på ytan.