eMagento webshop är en webbasrerad butik utöver det vanliga

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen sveriges bäst fungerande web-shop. Webbutiken finns i gratisvariant samt hyrs ut – oftast dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webplattform för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Den utvecklades av Varien (nu Magento Inc) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra information.

Magento Community Version är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men du hittar ett flertal firmor i Europa som arbetar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda application kan ha obegränsat antal webshoppar på egna internetdomäner.

Magento går även att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Dessutom finns plug-in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktsedlar och fraktbokning sker automatiskt och tiden går ner från timmar till 5-10 minuter.