eMagento webshop är en internetbaserad shop utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen världens bästa webshop. Webbutiken finns i gratisvariant samt säljs – vanligen dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webplattform för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Den utvecklades av Varien (nu Magento Corporation) med hjälp av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra info. Mer information: På denna sajt

Klicka här för mer info.

Magento Community Version är den enda gratisversionen det finns av Magento. Men du hittar ett flertal företag i Eu som arbetar med detta.

Magento tar tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda installation kan ha obegränsat antal web-butiker på egna domänadresser.

Magento går också att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna matas in automatiskt. Dessutom finns plug in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktpapper och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till ett fåtal minuter.