Egentillverkad lakrits I hemmet

Laktits är det massor som tycker om och lätt blir sugna på. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som också kallas för salmiak.

lakritsrotpulver

Använda lakritspulver för att producera eget lakritsgodis

Det är klart att du kan producera ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är icke så besvärligt som man kan förmoda. Man kan rentav få fram lakritspengar och annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt verktyg. I själva verket så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man bara lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt ej begriper hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart även se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Ibland så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Trevligt att överge traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att vidga inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var icke rädd att pröva, salt och sött går även bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man ej behöver vara rädd för att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken bara för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så måhända man ska vara en aning återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.