Det har visat sig att silver vatten är bra för hälsan

Kolloidalt silver brukar även kallas silvervatten. Det kan dessutom sorteras under beteckningen ionsilver Det är silver i väldigt finfördelad form som finns i en lösning som är drickbar. Det har i tusentals år erfarits att silver är en ofarlig väldigt kraftfull antibiotika.

2,5 L Kolloidalt Silver

Silvervatten eliminerar ett särskilt enzym som encelliga bakterier, virus och svampar nyttjar till syremetabolism. Kroppens övriga kemiska funktioner tar dock inte skada. Silvervattnet har en kapacitet att undanröja de flesta sjukdomsrelaterade organismer inom efter några minuter vid kontakt.

Silverjoner förekommer naturligt i den mat vi äter så utvecklar inte kroppen tolerans mot silvret. Därutöver ingår silver i gruppen av mineraler som är nödvändiga för att kroppen ska fungera.

Redan tidigt i vår historia att silver är en substans med bakteriehämmande effekter. Som antibakteriell substans började silver användas i olika mediciner under 1800-talet, och läkemedelsindustrin marknadsförde dessa mediciner.

Intag av silvervatten kan verka som både botemedel och ett försvar mot flertal former av infektioner. Det har en otroligt stärkande verkning på immunförsvaret.

Debatt kring hur silvervatten verkar

Fastän påvisade goda effekter råder det viss splittring i debatten. Silvervatten har dock uppmärksammats inom hälsokostbranschen och har i USA blivit ett populärt kosttillskott. Silvervatten förknippas enligt en del som en mirakelmedicin och ungefär 10 miljoner amerikanare använder kosttillskottet. Hittills finns det inte ett enda registrerat dödsfall.

Silvervattnet är desinfekterat och inga biverkningar uppstår vid intag. Inte nog med att silvervatten har positiva hälsoeffekter hos personer så är det dessutom utmärkt som kosttillskott åt djur. kolloidalt silver bra eller dåligt.

Eftersom kroppen har ett helt otroligt och effektivt utrensningssystem så är intag av silvervatten ofarligt. Eftersom maten vi äter och vattnet vi dricker innehåller silver som ju är ett naturligt grundämne så är det redan en del av vårt system.

Studier har påvisat att silvervatten har potential att både ersätta samt komplettera antibiotika. De antibiotikaresistenta stammarna elimineras på ett effektivt sätt av silverjoner. Bakteriefilmen som etableras kring kolonier förstörs av silver. På så sätt har silvervatten en antiviral verkan och vanlig antibiotika får inte den verkan som det är tänkt. Därjämte ska silverjoner ha minst lika goda effekter som cytostatika har. I enlighet med vetenskapliga studier är silverjoner effektiva mot cancerceller som uppstått. Därtill utan att några biverkningar följer.

Silvervatten har en rad skilda hälsofrämjande effekter trots att kritiker beredvilligt påstår motsatsen. Den som vill rengöra tarmsystemet gör rätt i att dricka silvervatten. Det är en av de mest effektiva metoder som finns. Det är relevant att tänka på att silvervattnet måste hävas kvickt för att nå långt ned i tarmen och rengöra ordentligt.

Silvervatten funkar också utmärkt för att behandla sår på kroppen. Silverjonerna ser till att bildas i området kring såret och på så sätt läker det snabbar utan att ärrvävnad bildas. Med hjälp av silvervatten kan ett sår läka upp till 50 % snabbare.

Vid brännskador kan silvervatten dämpa plåga och påskynda läkning. Man trycker en kompress som är indränkt i silvervatten mot det brännskadade området. Allra mest effektivt blir det när en hel drabbad kroppsdel doppas ned i ett bad av silvervatten. Silverjoner ser till att inga brännblåsor bildas. Tillfälligt kan huden runt det drabbade området hårdna, men förhårdnaden ramlar av redan efter några dagar.