Bli miljonär på en skraplott online

Att köpa sin skraplott online blir allt vanligare. Flera är vi som gillar att skrapa lotter, prova vår lycka för en billig penning och hålla römmen om ekonomisk frihet livfull. Samtliga måhända inte skrapar lotter i förväntan om att kamma hem högsta vinsten, men det är helt klart något vi är flera som drömmer om. Speltips skrap: Klickbar länk.

Triss är vår mest välkända skraplott, men på senare år har det dykt upp allt fler. Tialotten är idag också populär, man vinner inte lika stora summor, men insatssumman är å andra sidan också lägre. De flesta av oss kan avstå från någon tia i veckan för att hålla drömmarna levande.

När man spelar trisslotter på klassiskt vis så handlar man först en lott eller två (alternativt fem!) hos sitt närliggande spelombud. Vissa skrapar lotterna på stående fot medan andra hellre suger på karamellen och i det närmaste utför en liten ceremoni vid skrapningen. Några skrapar rutorna med omsorg en för en tills alltsammans av det översta skrapskiktet är borta, andra skrapar fram siffrorna i ett kör för att så raskt som möjligt få reda på om man har fått en vinstlott alternativt en nitlott.

När man köper sin skraplott på nätet så missar man själva skrapandet, datorn utför jobbet åt en. Men man kan fortfarande välja hur man önskar skrapa fram sina rutor – en och en, eller allt samtidigt. Man slipper också sitta och titta igenom sina rutor för att upptäcka en eventuell vinst, datorn meddelar en om man vann.

Man kan handla skraplotter online genom ett flertal spelsajter, t ex svenskaspel.se (här finner man t ex Triss skrap), svenskalotter.com och lyckoskrapet.com. Det finns hur många annorlunda varianter av skraplotter som helst och man gör klokt i att kolla vinstodds, vinstplan och – självfallet – lottpris innan man har för avsikt att spela skraplotter online.

När man drömmer om ett liv i frånvaro av ekonomisk kamp så är det lätt hänt att man skapar sig en rutin att skrapa lotter. Är man en aning old school så kanske man uppskattar ritualen att gå ner till spelombuden en viss veckodag och inhandla ett förutbestämt antal skraplotter. Man genomför sin skrapningsritual – hur den än ser ut – och önskar att det en vacker dag kommer att ge högsta vinsten, eller i alla fall hyfsat mycket pengar.

För modernare människor är det smidigt att ha åtkomst till sin skraplott på webben, man loggar in på sitt spelkonto och köper sina lotter där, man slipper lämna hemmet och i fall att man vinner så har man redan organiserat för sig gällande utbetalningar osv.

När det gäller vilken variant av spelande som helst så är det angeläget att man har koll på sig själv, att lägga ut småsummor på lotter samt betting verkar harmlöst, men ifall speldjävulen får ett fäste om en så blir småsummor fort stora summor och den onda cirkel uppstår när man alltid tänker att det är just nästa lott eller spelrunda som består av storvinsten. Många hamnar i spelfällan och får svåra problem – både ur ett ekonomiskt och psykologiskt perspektiv – med att ta sig ur beroendet.

Att införskaffa en skraplott online ibland är så klart ingen fara och att ha en avlagd spelsumma per vecka är en bra idé för att hålla koll på sina spelutgifter.