Atkinsmetoden lämpar sig bra för massa folk

Atkinsdieten är välbekant för att den är lämpad för olika människor. Vi har alla olika förutsättningar och lever under särskilda villkor och omständigheter. Då och då kan det medföra begränsningar i levnadssätt, och att exempelvis inleda Atkinsdieten är för den skull inte självklart för samtliga med tanke på de risker dieten kan betyda för en del.

Den som lätt blir grinig och matt av blodsockersvängningar bör undvika Atkinsdieten. Samma sak gäller den som har en utökad risk för hjärtsjukdom samt har sämre kolesterolvärden. Det beror på att man enligt dieten äter stora mängder fett. Dock har inte det samband i förhållande till den ökade risken kunnat bevisas i tillräckligt hög grad och på samma gång hävdar en del forskare motsatsen, d.v.s. att det inte alls föreligger någon risk.

Den senaste tiden har det t.o.m. visats att det kommit flera positiva rapporter. Men experter rekommenderar likväl att man ska förhålla sig avvaktande till Atkinsdieten om man har hjärtsjukdom eller sämre kolesterolvärden till dess forskningen pekar åt samma riktning och sålunda blivit mer etablerad.

Det finns många fördelar med en lågkolhydratkost. Den fjärde fasen inom dieten innebär exempelvis ett levnadssätt med jämvikt mellan näringsintag och fysisk aktivitet. Stundvis kan det vara besvärligt att bli motiverad, och inte sällan bryter människor dieter allt för tidigt.

Atkinsdieten är passande för den som inte ser det som en förlust att inte få frossa i pasta och bröd och som tycker om klara regler. När man väl har vant sig med dieten så brukar suget efter exempelvis pasta vara försvunnet. Den som hellre drar ned på kolhydrater kan istället njuta mer av en fet sås eller varför inte en aning vispgrädde.

Atkinsmetoden är även lämplig för vegetarianer och veganer. Därtill erbjuder Atkinsmetoden ett utbud av mat som passar att äta när man är ute och reser och kommer i kontakt med mångahanda snabbmatställen och annorlunda typer av restauranger. På så sätt kan Atkinsdieten ses som väldigt anpassningsbar.

Det är just flexibiliteten i dieten som gör den passande för massor människor. Mer Atkins här Den som äter i enlighet med Atkinsdieten kan dessutom vara flexibel mellan faserna och skifta dem sinsemellan. Till exempel kan en del personer vara i behov av mer tid än andra i induktionsfasen för att uppnå ketos. Och människor i den sista fasen, den så kallade underhållsfasen, kanske tvingas återfalla till induktionsfasen för att uppge ytterligare ett exempel.