Använd banangrädde för att dekorera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har otaliga användningsområden och eftersom den är fullkomligt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak från banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp arom från banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Givetvis äger gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta nyttig, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak från banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid resultera i lite märklig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Alla är riktigt smakrika men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller nytta.

Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk smak och oerhört dynamisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.