På vilken sätt bruka SÖTNINGSMEDEL för att få god söt smak på ett nyttigt sätt?

För alltför otaliga är sötning betydelsefullt.

sötmedel

Numera finns det valmöjligheter som ej ger en viktuppgång. SACKARIN är ett av otaliga exempel på sötningsmedel man kan använda med rent samvete.

Utmärkt samvete alternativt inte, SACKARIN är numera icke det enda eller ens den bästa metoden till att söta med.

Allaredan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN som SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att söta fika och te. Ehuru SACKARIN passerar via matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas ej kroppens insulinnivå av denna typ av sötning.

Det är även därför som sackarinet ofta användas av diabetiker. Sötningseffekten är hela 500 ggr jämfört med normalt strösocker, men den lite kemiska metalliska smaken uppskattas ej av alla.

Sukralos är ett annat alternativ när man söker ett alternativt SÖTNINGSMEDEL som dessutom smakar verkligt gott och är nästan fritt från kalorier.

Sukralos kan hettas upp och används för den skull mycket till bakning enär det oxå ger 500 ggr sötning. En orsak att Sukralos smakar som socker är att det är framställt av strösocker. Cyklamat är igen ett sötningsmedel men svagare än Sukralos.Cyklamat är i själva verket ett samlingsnamn för lite skilda salter såsom används för sötning och har cirka 40 ggr mer sötninsgeffekt än strösocker.

Aspartam är ett annat mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL uppbyggt av 2 aminosyror; Fenylalanin och Asparaginsyra. Du hittar Aspartam i många produkter såsom marknadsförs för viktkontroll och det bryts ned till fenylanin vid bruk.

Nackdelen med Aspartam är att den smakar en del kemikalier.

Fast det finns dessutom en del medel som är totalt naturliga och som blivit otroligt mycket attraktiva

De senaste åren har det varit tämligen många diskussioner om de articifiella sötningsmedlen, speciellt SACKARIN samt Aspartam om eventuella bieffekter de kan ge för hälsan.

Stevia såsom också kallas sötflockel gjorde många glada när det släpptes öppet på marknaden.
Stevia finns såsom sötströ och är mycket nyttigare att bruka än vanligt strösocker. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. Tillverkarna av Stevia försöker ibland att dölja denna smak genom att blanda i annat men oftast med ett dåligt resultat.

Erytritol är ett naturligt sötningsmedel som finns i päron och melon. Ser ut och smakar såsom strösocker. I smak det näst bästa sötmedlet efter Sukralos.

I vanliga butiker kan det vara omöjligt att hitta både Erytritol och Sukralos men på e-shopparna prisad.se eller allt-fraktfritt.se finns de att beställa.

När du ska välja ett bra SÖTNINGSMEDEL så ska du veta att man ska få i sig mycket av de artificiella sorterna för att det ska anses vara farligt.

Om inget av de naturliga sötningsmedlen passar dig kan du ju alltid försöka dig på SACKARIN eller Sukralos. Eftersom smakupplevelse är helt individuell är det din egen som ska avgöra vilken som blir din favorit.