Vietnamesisk kanel bidrar till en sund livsstil

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Den vanliga Kassiakanelen som vi köper i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på många sätt bra för vår hälsa och vi älskar denna krydda mycket. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad variant av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter gällande hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin unika smak som vi med stor entusiasm sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass och müsli. Kanelaldehyden ansvarar likaså för kaneldoften som vanligtvis används i eteriska oljor och parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att eliminera svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften avskräcker dem. Personer som vanligtvis drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då särskilt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga tecken finns på att det likaså är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha verkan mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle kunna äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovanför är egentligen häftigt nog, men det finns ytterligare anledningar till varför man bör prova att implementera kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som gynnar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har vanlig Kassiakanel också, men inte i samma utbredning. Insulinkänsligheten kan accelerera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel regelbundet – det är en relativt osannolik siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt därför att kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Önskar man intensifiera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då ges man en äkta rivstart på dagen. Ifall man sedan dessutom tar en rask promenad på 45 minuter stärker man effekten ytterligare.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otänkbart – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel även Saigonkanel – efter huvudstadens före detta namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning gröna kaffebönor
.